Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

Üzletileg releváns HR- könnyedén

2024. március 18. - Bakai Zsóka

uzleti_hr-bakai_zsoka-920_x_1080_px.jpg

Ezt a felfogás 1996-ban Dave Ulrich nyomán terjedt el és forradalmasította akkor a kialakult HR gyakorlatot, mégis most 2024-re vált valóban központivá és meghatározóvá HR szakmai körökben. Részletesebben a Human Resources Champions könyvben olvashatsz róla.

Az alapja, hogy a HR, habár emberekkel foglalkozik és a mindennapok során számtalan, nélkülözhetetlen funkciót ellát és adminisztrációs feladatokat is teljesít, végső soron mégis  a profit termelő és a profit maximalizálásra törekvő cég része, így a HR feladata végső soron az, hogy hozzájáruljon a vállalkozás eredményeinek javításához.

A vállalkozások vezetőire körülményként hat a jelenlegi gazdasági helyzet és új megoldásokat kell implementálni, folyamatosan innoválni kell jelen helyzetben. Egy ilyen innovációs út és új trend lehet a HR szerepének átalakulása és stratégia partnerként fellépése. Biztosan te is elgondolkoztál már az alábbi kérdéseken:

  • Hogyan tudom ötvözni az empátiát és gondoskodást az üzleti eredményekkel, egzakt mérésekkel?
  • Hogyan tudom megmutatni a HR valódi értékét a vezetésnek?
  • Hogyan tudom javítani az üzleti eredményeket, miközben én is jól érzem magam a folyamatban?
  • Hogyan kaphatnék több elismerést, forrást?
  • Milyen eredményeket tudnék prezentálni a vezetésnek?

Kérdező gondolkodtatóként nem fogom megválaszolni a kérdéseket, ez a te feladatod lesz! De engedd meg, hogy megosszam egy multinacionális cégben dolgozó ügyfelem véleményét az együttműködésünkről :

„Zsókával több éven keresztül dolgoztam coachként, mind egyéni, mind csoportos szeánszokban, illetve tartott a csapatomnak team coachingot is.

Ritka kombinációja a nagyon kedves és nagyon határozott szervezeti coachnak.

Üzletemberként könnyű szót érteni vele, mert Zsóka a versenyszférából jött, tapasztalatból tudja mivel találkozunk a mindennapi munkában. Minden coaching találkozó Zsókával számomra őszinte szembenézés volt a valódi énemmel. Egy-egy probléma az alatt az idő alatt megoldássá vált."

Az új helyzet fokozott stresszel is jár, minden résztvevő számára. Tudtad, hogy a HR vezetők 44%-a érez jelenleg nagyobb nyomást a vállalkozás vezetői részéről?

Nem csoda, hiszen a vezetők fejében olyan kérdések kavarognak, mint:

  • hogyan reagáljunk a változó ügyfél igényekre?
  • hogyan tudunk továbbra is jobbak lenni a konkurenciánál költséghatékonyan?
  • vagy hogyan fogjuk elérni a kitűzött üzleti célokat?

Az elvárások okozta nyomás, a stresszes helyzet pedig csökkenti a teljesítményt, megkérdőjelezheti az elkötelezettséged is! Ha szeretnéd máshogy csinálni: jobban megérteni a vezetők motivációit, szeretnél velük jobban együttműködni, szeretnéd jól érezni magad HR vezetőként, vagy HR generalistaként, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

Segítek, hogy önazonos - mégis kiemelkedően produktív tudj lenni, úgy, hogy közben még jól is érzed magad!

Hisz ahogy Shunmyo Masuno is mondja: “Fontos, hogy tisztában légy a korlátaiddal. De épp olyan életbevágó, hogy a tekinteted a következő szintre emeld.”

Szeretettel,

Zsóka

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr4718353175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása