Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

Révedezés - Lábadozás - Újjáépülés

Koronás élménybeszámoló - első felvonás

2020. november 25. - Bakai Zsóka

luggage-1650174_1920.jpgKezdetben csak szimpla megfázásos tünetek, végtagfájdalom, kicsit kapar a torkom, sebaj. A jól bevált  kalmopirin, és huss, már meg is gyógyultam. Amilyen gyorsan jött, úgy el is múlik - szoktam mondani. Két nap múlva nem fájt ugyan már semmim, de valami azért nem volt kerek, valahogy nem akaródzott aktivizálni magamat, inkább az ágy húzott, lustálkodtam volna. Még, még többet.

Egyik délutáni szunyókálásomból ébredvén megdörzsöltem a szememet: jaj, fáj a szemgolyóm! Mi van? Az hogy tud fájni? Jól van, becsukom a szemem, pihentetem, oszt majd meggyógyul. Az ötödik nap reggelén valami nagyon furcsa steril volt az a bizonyos kis helyiség! Mi történt? Sterilizáló egység járt éjszaka? Rémület és felismerés! Ajaj! És mint a felajzottan rohangáló kopó: szaglászás és mintavétel mindenfelé: folyékony szappan, tegnap alma illatú volt, mára semmilyen! WC illatosító: naturális. Kávé? Semmi!

Ohó, ennek fele sem tréfa – ez igen koronagyanús.

Családi erősködés: menjünk tesztelni – mondtam felesleges, hiszen egyértelmű a tünet.

Másnapra megbizonyosodás: ez az. Na, és akkor a családi óvintézkedések: kerüljenek engem nagy ívben, a házban is maszkban, kesztyűben közlekedés, külön étkezés! Még a fertőtlenítőt is fertőtlenítettem! Külön wc, és fürdőszoba használat, ja és külön karanténszobába költöztem. Technikailag ez az izoláció tök jól megoldott, szükségszerű, fontos! Na de lelkileg ez engem kinyírt! Fájt a lelkemnek! Tudom, ésszel tudom, hogy kell, életbevágóan fontos, hogy óvjam, védjem a szeretteimet, mindez azért van, de mégis! Nem érinthetek? Nem ölelhetek? Nem simizhetem meg a hátát, a karját?

A második hét volt a  legdurvább – nekem, akinek se láza, se nehézlégzése, se köhögés, se mellkasfájdalom, se, se.... Konkrétan minden reggel hányingerrel botorkoltam el a kis helyiségig, ahol kapaszkodnom kellett, hogy a gyengeségtől el ne ájuljak! Vissza gyorsan az ágyba! Igyál vizet, mondom magamnak: víznek hogy lehet ilyen pocsék, pocsolya íze? Na majd a fogmosás után, tuti jobb lesz! Gondoltam - a reggeli pirítósból is csak a sós ízt éreztem. A szokásos reggeli mézes tejes kávézós rutinom  - felejtős!  Ja, és a hőérzékelő rendszerem is megadta magát: normál paplan+pléd+pehely paplan alatt is vacogtam! Nem, még csak hőemelkedésem sem volt.

A gyengeség mellett csak a hála érzése erősödött bennem! Napról napra rácsodálkoztam, hogy micsoda csoda az emberi szervezet, mennyire tudja mire van szüksége és mire nincs! És hogy mennyire pontosan adta nekem a jeleket! Nekem csak figyelnem kellett, mivel más dolgom sem volt, ezért csendben befelé figyeltem, hallgatóztam, kértem, vártam a jeleket, válaszokat, a kérdéseimre!

És megkaptam, valóban, csak lecsendesedve, elhalkítva a belső zizgést, füleltem! Apropó fülelés: a több  mint tíz éve velem lévő fülzúgásból pillanatok alatt kitartó, zakatoló lüktetés, csattogás, harsogás kísérte mindennapjaimat. Furcsa, unalmas műsor volt ez a fejemben, nem tudtam se lehalkítani, se másik programra váltani!

Maradt tehát a révedezés, a bambulás, csendes magányomba mélyedtem az ágyban, félig ülve, de leginkább fekve, és néztem ki a fejemből. Olvasás? Filmezés? Ugyan már! Szótlan merengés, és alvás - napokon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr7516301452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Solo_ 2020.11.26. 17:05:21

Hihetetlen, hogy mindenkinek mások a tünetei. Teljesen eltérőek.

tatárfejű kutya 2020.11.26. 17:20:55

Szia! Azt tudod körülbelül, hogy mikor és milyen körülmények között kaphattad el? Betartottad a maszkviselést vagy inkább lazán kezelted mielőtt megfertőződtél? Nem vádolni akarlak, csak érdekelne, hogy mennyi esély van elkapni ha betartja az ember a maszkviselést stb...

Ego0123 2020.11.26. 17:54:22

@tatárfejű kutya: Én minden szabályt (maszk, kézfertőtlenítés) nagyon betartottam, mégis elkaptam.

Bakai Zsóka 2020.11.26. 18:30:34

@Zihuatanejo: Igen, és a lefolyása is nagyon változó!

Bakai Zsóka 2020.11.26. 18:32:24

@tatárfejű kutya: Fogalmam sincs, maszkoltam rendesen, fertőlenítettem vásárlás után, autóban, igaz bkv-ztam is, de mindig fertőtlenítettem. Bárhol, bármikor elkaphattam.

Kirándulás · http://www.adventures.hu 2020.11.26. 18:37:57

Akinek a reggeli rutinja a "mézes-tejes-kávézós", az semmin ne csodálkozzon. Ha a szalonna-hagyma-kenyér kombón szocializálódtál volna, nem jártál volna így.

efi 2020.11.26. 20:47:15

@Ego0123:
Nem ezen múlik, mint látható.

Sir Gombóc 2020.11.26. 23:48:11

@Ego0123: akár valamelyik családtagtól is elkaphattad, nem mindenkinek vannak tünetei.
A maszk önmagában nem véd, csak csökkenti a kockázatot valamennyivel.

Moin Moin 2020.11.27. 06:50:26

Szegényke...!!!

Mondd, te akkor is írtál volna posztot, ha nem az agyonsztárolt Covidot kapod el, hanem a jól ismert influenzát?:-)

Ma tele van a közösségi média - és a kórházak is - olyan nyafkákkal, akik egy influenzát, akár sokkal szarabb tünetekkel is, eddig simán kifeküdtek orrhon - jaj, de a Covid: hát abban ugye bele lehet halni! Meg Vuhan, meg a bergamoi halottas autók sora!!!

...Közben meg ez a betegség a mértékadó kutatások szerint a fertőzöttek 0,23%-ára halálos - azokra, akiket amúgy is elvinne egy nátha is... (Érdemes megnézni az éves halálozási stratisztikákat, ill,. az elhunytak adatait!) Ezt egyébként március óta tudjuk - de azért csak zárjuk le az országokat, a gazdaságot, menjünk kórházba egy olyan betegséggel, amire egyébként nincs is terápia ott se! Közben leáll a gazdaság, a gyerekek nem tanulnak, egész gazdasági ágazatok fekszenek a padlóra: csak megt a hozzád hasonlók beszaratták egymást év elején!

Úristen, komolyan!:)

Utó Pista 2020.11.27. 07:03:06

@Moin Moin: 6 éve napokig nem bírtam felkelni a tüdőgyulladás miatti 39,9 C fokos láz miatt. Éjszaka úgy köhögtem, hogy nem bírtam aludni.
Igaz,nem posztoltam, hogy mennyire beteg vagyok.
Röhej az egész.

Irbisz 2020.11.27. 08:41:03

@Moin Moin:
imádom az ilyen tanulatlan virustagadókat, a nyugati világban 100 éve nem látott súlyosságú járvány van, de az ilyen ostobák szerint nincs semmi baj. jártál volna többet oskolába, akkor többet tudnál és nem ynekeregnéd még mindig ezt az ócska dumát.
De hogy segítsek, nem a 1,5 millió hulla a legnagyobb gond (bár normálisabb emberek számára az se a "na oszoljunk emberek nincs itt semmi látnivaló" kategória), hanem az, hogy fejlett nyugati országok eü-ellátórendszere is túlterhelődik, egy Belgium v. Hollandia szintű ország se bírja a betegeket, már jó ideje szállítanak a németekhez covidodokat. A kezelése a sok súlyos covidos, gyakran súlyos és hosszan tartó szövődményes emberkének meg qrva sok pénzbe kerül és eü-kapacitást köt le, más kezeléseket kell eltolni, halasztani amit értelmesebb embereke felfognak és igyekeznének elkerülni. Mellékesen a a járványgócokban lévő udvaron meg hűtőkamionokba lévő hullák se a nincs itt semmi gond indikátorai, meg az, hogy ilyen helyeken mint a háborúban, már szelektálnak ki kap kezelést és kit hagynak szépen meghalni. Civilizált otszágban ép erkölcsi érzésű tanult ember itt azért elgondolkodna. De a valóvilágokat bámuló, 8 általánost végzett műkörmösők és pékek (mély elnézést az értelmes és kvalifikált pékektől, műkörmösöktől) bezzeg osztják nagy hangon az észt és hőbörögnek, mert ezt megérteni túl van csekély felfogóképességükön. Ami nem baj, mert mindig voltak, vannak, lesznek buta emberek, ez biológiai szükségszerűség, de akkor kussoljon és ne pofázzon olyanról, amit nem ért, hanem fogadja al azoktól akik ezt átlátják, netán ezzel foglalkoznak 25 éve.
Persze ez illúzió, olyan nincs hogy valaki belássa hogy ő buta, nem véletlenül mondják hogy az ész van a legigazságosabban elosztva a világon, mindenki elégedett azzal ami neki jutott ... :)

Ui. Ja, úgy látszik kezd rajtad elhatalmasodni az alzheimer-kór, kihagytag az iylen kognitiv disszonanciában szenvedőkre jellemző és megszokott idióta összeesküvéselméletek.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2020.11.27. 09:20:50

@Moin Moin: A felesegem par eve elkapott valami durva influenzat, 40 fokos laz, tudogyuszi, mellkasfertozes, korhaz. Kapott par injekciot es infuziot, es 2 nap utan hazajohetett. Mert az influenzara van kialakult es bevalt kezelesi metodus. A covidra meg nincs, sot meg abban sem biztosak az orvosok, hogy melyik szervre hogyan hat es mik a hosszutavu hatasai.

octy 2020.11.27. 09:47:46

@Moin Moin: Menj a picsába és nézegesd ott a statisztikáidat. Büdös bunkó/troll. Kórházba nem az megy ma aki csak beképzeli a covid-ot és az orvosok sem hülyék ott tartani akinek nem az a baja. De egy bevett lózung amit a fajtád mindenhol ismételget. Innen látszik hogy szándékosan csinálod.

Meg akit elvinne egy nátha is. Aha. 21 vagy 45 éves egészséges emberek szoktak belehalni a náthába ugye? Ocsmány a fajtád, hányok tőletek.

Pal Konstantin 2020.11.27. 11:38:23

Én pl. most beteg vagyok, hasmenésem van, teljes étvágytalanság már 2 hete. Orvoshoz nem megyek mert letesztelnek a bizonytalan tesztükkel, amit Elon Musk is mondott. Hányinger nincs, helyette hasi fájdalom és bélrendszeri. Megfigyeltem, hogy hasmenés akkor kap el, ha olvasok a covidról. És mikor hasmenésem van, felmegy az idegtől a vérnyomásom és még ráadásul mellkasi nyomásom is lesz. Közben a testem és minden izmom remeg, mint aki parkingson kóros. Na ez akkor mi?

Kicknick 2020.11.27. 12:48:25

"A jól bevált kalmopirin, és huss, már meg is gyógyultam"
Na itt kezdődnek a bajok...aztán csodálkozik hogy szarul van

Kicknick 2020.11.27. 15:52:19

@Sir Gombóc: vagy murci. Kis pálinkával leöblítve

Moin Moin 2020.11.27. 16:14:20

@Irbisz: @octy: Nos... Hogy is szokás mondani? "A személyes megtámadtatás okán...":

1.) Nem vagyok "vírustagadó": a SARS_COVID-19 é sannak mutációi valóban létező és speciális esetekben valóban halálos állapotot előídéző vírusok. Azonban. A halált nem "maga a vírus" okozza, hanem az általa a szervezetben kiváltott immunológiai túlreakció (ezt nevezik "citokin viharak" - mibenlétét nem írom le, aki akarja, ott az immunológia-könyv).

2.) Az említett speciális esetek alapvetően két okra vezethetők vissza - gyakran a kettő egyszerre van jelen egy páciensnél:
- idős korral járó, vagy súlyos krónikus betegésg következtében leromlott szervezet,
- genetilai hajlam a túlreagáló immunválaszra. (Ez utóbbi érdekes és aktív kutatási terület; jelenleg az esetgyűjtés folyik, nagy erőkkel.)

3.) A nemzetközi esetirodalomban nagyon kevés az alapbetegség nélküli, fiatal, jó fizikai állapotú haláleset - amelyek pedig vannak, azkról ygakran kiderült, hogy valójában felfedezetlen kóron állapotok (pl. genetikai betegségek is) húzódtak a háttérben.

4.) Ami a belga és holland intenzív ellátsra szoruló betegek németorzsági kezelését illeti (és itt kéyntelen vagyok ízlésem ellenére szeméyles szálat behozni): a feleségem vezeti egy német egyetemi oktatókórház COVID-19-Stazionját tavasz óta, maguk is kezeltek hollandiai (Nijmegenből érkezett) betegeket. Azért kerültek ezek átszállításra, mert a holland (és belga) nagyvárosok intenzívterápiás központkai a közelből beszállítottakkal telítődtek és nem más (esetünkben pl. amszterdami, vagy utrechti) klinikákra vitték a betegeket, hanem a közelebbi német klinikákra, amelyek leherheltsége seom közelítette meg a kritikus szintet. (Pl. a münsteri Universitätsklinik fogadott több pácienst - kaptak is a holland királyság ajándékaként érte friss matjest...:) )

5.) Am eml-tett késői szövődméyneket is alaposan elemzik, ezek zöméről az derült ki, hogy lényegében egyfajta "poszttraumás sokk", a "Majdenbelehaltamahaláloscovidba!" lélektani utóhatásai - jellemzően a"krónikus fáradtság és depresszió". Valódi, fiziológiai elváltozás azoknál fordul elő (kis esetszámmal), akiket lélegeztettek, mert (a citokin vihar miatt) a tüdejükben hegesedések léptekl fel. Ezek az esetek túlnyomó többségükben dokumentáltan egyéb krónikus betegségben szenvedő pácienseknél fordulnak elő. (Egyébként maga a lélegeztetés is - ha az invazív - okozhat időleges károsodást, pl. a másodlagis fertőzések által.)

6.) Mi van még...? - ahoyg szegény Esterházy írta a Hrabal könyvében: ja, igen! A társadalmi és gazdasági hatások! Mármint a "politikai járványkezelés" hatásai. Ebbe most nem mennék bele - mint ahogy abba sem, hogy a kiugró halálozási rátájú populációknál (USA, az elős észak-olasz hullám, Belgium, vagy Dél-Amerika) féle (jól leírt) hatások működtek közre. Erről talán majd legközelebb - ha ismét leinkomoetenseztetek!:-)

Billy Hill 2020.11.27. 19:01:06

@Moin Moin: Mit Verlaub, nem megtámadtak Téged, hanem beírtál egy akár érzéketlennek is értelmezhető véleményt, és erre aztán reakció is lett. :-)

U.i. Múlt héten halt meg ebben a vírusban egy 61 éves barátom, amúgy egészséges férfi, nem, egy nátha nem vitte volna el, ahogy eddig sem, mégis az említett 0,23%-ba került, így járt. Mondjuk SARS-Cov-2 nélkül valszeg nem hunyt volna el, szóval igenis számít ez a vírus és az általa okozott betegség. Mert "If COVID = 0 then GoTo die another day", ha jól írom.

Eyject 2020.11.27. 22:20:04

@Moin Moin: A spec eset lehet metabolikus szindróma? Főleg ha szénhidrát túlfogyasztás okozza?
Szerintem az emberek 100%-a aki inzulin ellenállásban szenved, nincs tisztában mi is történik vele. Ők az átlag alapbetegség nélküliek "egészségesek".

Mezei infuenza, ami ragad a neten, mert milyen rémhir nem közkedvelt reklám-mágnes?

Aki nem hiszi nézzen utánna, euromomo.eu egy kis statisztikai összehasonlitáshoz.
Hasonlóképp ha az ember kiváncsi a maszk vagy a kézfertőtlenités hatékonyságára, olvassa el az előző 50 év! szakirodalmát a hasztalanságával kapcsolatban. Csak óvatosan az összes olyan tanulmánnyal ami az ellenkezőjét bizonyitja és furcsa módon mind 2020-as kiadás!

Az emberi test nem kezeli valami jól a szénhidrátokat, sőtt... Hány embert ismerünk aki naponta fogyaszt kenyeret,cukrot vagy növényi olajjal főz. Ezekkel van a probléma, nem a virusokkal amik az emberiség bölcsője óta velünk vannak.

Irbisz 2020.11.27. 22:45:43

@Eyject:
"Az emberi test nem kezeli valami jól a szénhidrátokat, sőtt... "
Ember, mi az hogy szénhidrát?? A finomitott lisz, fehér cukor és tsai, valamint az ilyen hasonló modern túlfinomitott szemétkaják szénhidráttartalma káros. De a világ lehosszabb életkorú népeinek mindegyike soksok szénhidrátot fogyasztanak, persze nem ilyen túlfelgozott formában. Az egészséges táplálkozási piramisra vonatkozó ajánlások mindegyike nem véletlenül tartalmaz sok szénhidrátot: www.google.com/search?q=healthy+diet+pyramid&sxsrf=ALeKk00gQRtQ_sAZSuNJjKv2e8kfEg9_2A:1606512782237&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjU8Ni91qPtAhUomYsKHVQTAygQ_AUoAXoECA8QAw&biw=1167&bih=538
szóval ezt át kellene gondolnod.

"Hány embert ismerünk aki naponta fogyaszt kenyeret,cukrot vagy növényi olajjal főz."
igen, de nem mindegy milyen lisztből készül az a kenyér, ahogy a tészta se mindegy miből készül, pl. spanyolok, olaszok igen sok szénhidrátot esznek, mégis köszönik szépen, irigyelheti nemcsak Magyarország, de soksok gazdagabb nyugati nemzet is az ottani átlagéletkort. Cukor az felesleges, ja, hizik is a magyar mint a dinszó, már európa legkövérebb nmezete. A növényi olajnak is sok fajtása van, ez olyan mintha összemosnád a pulykamellfilét a mócsingos disznóhússal, vagy tenyésztett pangásiussal, tilápiával, elvégre hús mindegyik ...

" Ezekkel van a probléma, nem a virusokkal amik az emberiség bölcsője óta velünk vannak."
a lónak a f...t azt, ilyen hülyeségeket a megszállot paleó sok irnak, akik ugyanolyan elvakultak mint a minden nem növényi eredetű kaját életveszélyesnek tartó vegánaok, mindkét szélsőség káros és ostoba, mert az ember tipikusan mindenevő faj, csak hát a tanulatlan, iskla mellé járt allakokat könnyű megtéveszteni pár jól hangzó, ám téves szlogennel. No meg könnyebb kétség n és gondolkozás nélkül beszopni a tetszetős dumát, mintsem utánajárni.

Irbisz 2020.11.28. 09:07:12

@Eyject:
"Hasonlóképp ha az ember kiváncsi a maszk vagy a kézfertőtlenités hatékonyságára, olvassa el az előző 50 év! szakirodalmát a hasztalanságával kapcsolatban. Csak óvatosan az összes olyan tanulmánnyal ami az ellenkezőjét bizonyitja és furcsa módon mind 2020-as kiadás!"
aki nagyot állit, az nem ártana ha bizonyitaná ezt, nem letudja azzal, hogy aki nem hiszi nézzen utána.
Talán Hozzon erről hiteles tanulmányokra mutató linkeket, nem csodadoktorok meg sarlatánok youtube videóit , ahol erről is csak beszélnek roppant magabiztosan. Ugyanis egyrészt már oskolában tanitották több évtizede, hogy ezen betegségek cseppfertőzéssel terjednek, ezért ne tüsszetsen, köhögjön bele a nagyvilágba a zember ha náthás/influenzás, hanem zsebkendőbe, de minimum tegye a szája elé a kezét - és ennél lássuk be hatékonyabb a maszk. Másrészt orvosi rendelőkben mind otthon, mind külföldön ki voltak és vannak plakátolva a mindennapokra érvényes jótanácsok, ott is látható évtizedek óta a cseppfertőzés csökkentése miért is lenne fontos. Kicsit fura lenne, ha az orvostárdsadalom a saját tanitásaival és igazolt kutatási eredményekkel ellentétes módszert propagálna külföldön is.
Szóval várok linkeket a több mint meglepő, sőt igazából teljesen illogikus állitásaira, nem csak ex catedha kijelentéseket, mert az még a pápának se áll jól, nemhogy egy arctalan kommentelőtől.

Irbisz 2020.11.28. 09:48:58

@Billy Hill:
Nem csak az érzéketlenség miatt, hanem elsősorban az ostobaság miatt. Sajna sok tanulatlan hülye azt hiszi, csak az a komoly járvány, amiben mint egy zs-kategóriás hollywood-katasztrófafilmben, 2 hónap alatt milliárdok meghalnak és zombihordák kóborolnak a Földön. A való világban viszont már ez a covid is épp elég - csak lusták utánanézni, sokan képteleneke is rá, hogy kicsit megértse őket is az ember.
de aki képes utánanézni a tényeknek, és értelmezni azokat, no meg következményeit, az megérti, miért választották országok a mostani korlátozásokat, még az olimpiát is elhalasztva (ez csak a 2 vh miatt foldult elő!)
Pl. ez a "kamu" virus és járvány csak az USA-ban több halottat követelt eddig, mint az elmúlt 7! év influenza járványa:
www.cdc.gov/flu/about/burden/past-seasons.html
ÉS ami riasztó, sokkal több ember kerül miatta kórházba mint a normál flútól
"The hospitalization rate during the 2019 flu season was 69 hospitalizations per 100,000 people. The overall cumulative COVID-19 hospitalization rate is nearly double, at 170.4 per 100,000."
www.qps.com/2020/10/05/covid-19-versus-the-seasonal-flu-facts-and-figures/
Na ez azért is veszélyes, mert ráadásul sokkal fertőzőbb mint az influenza, és a sok fertőttből ráadásul sokkal többen kerülnek körházba a szövődmények miatt, ez az ami túlterheli az eü-i ellátórendszereket a fejlett országokban - és igen-igen költséges :(

Más megközelitésben, maradva az USA-nal, többen haltak meg benne csak eddig mint a soksok évig tartó első VH-ban, koreai és vietnami háborúkban összesen. vagy, maradva az influenzánál (aminél a sok ostoba járványtagadó kijelentésével ellentétben sokkal veszélyesebb), hamarosan annyi halottuk lesz a c19 miatt, mint az elmúlt 100 év 3 legsúlyosabb flu-járványában összesen.
elemental.medium.com/us-covid-19-deaths-compared-to-diseases-pandemics-wars-2a7495a43280

na de ezeknek az alakoknak a tények lényegtelenek, letudják azzal hogy ez csak ijesztgetés, felfújták, ez a billgéc/háttérhatalom/gyikemberek/illuminátusok/kinaiak stb. fondorlata, azért hogy csökkentsék az emberiség létszámát/megszerezzék ezt és azt/bevezessék a NWO-t/stb. kinek mi az agymenése. És ilyen bigott hitekkel szemben a valóság, a tények, a hozzáértők magyarázata semmit se ér, egy agyhúgyköves, hozzásjuk hasonló hülye youtuber böffenete értéksebb információforrás.

Amiket itt belinkeltem, azt épp bárki meglelhetné -németül is-, de hát eygszerűbb félrevezetve hőbörögni és szabotálni az intézkedéseket (ezzel hozzájárulva a helyzet romlásához és az egyre súlyosabb korlátozásokho és következményekhez), mintsem utánajárni a valós helyzetnek ...

Irbisz 2020.11.29. 10:36:06

@Moin Moin:
"...Közben meg ez a betegség a mértékadó kutatások szerint a fertőzöttek 0,23%-ára halálos - azokra, akiket amúgy is elvinne egy nátha is."

elsőre ezen az orbitális hazugságon át is siklottam, jó lesz az 2,3%-nak is, bár logikusabb módszer szerint ez 3% (ha a lezárt esetekre számolják a halálozást).
A számok azok számok, %-ot remélhetőleg tudfsz számolni ...
www.worldometers.info/coronavirus/
coronavirus.jhu.edu/

nem tudom ki tett lóvá ezzel a valóságnál 10x kisebb halálozási asdattal, de ha ilyen hiszékeny vagy, az a mindennapi életben még sok baj forrása lehet.

Eyject 2020.12.03. 15:00:31

@Irbisz: Válaszra méltatlan hisztéria, kösz, nem kösz van jobb dolgom is ennél!
Akit érdekel mérlegeli a mondanivalómat és utánnanéz a szakirodalomban és talál elegendő bizonyitékot.

Irbisz 2020.12.05. 20:36:00

na megint hamarabb utol lett érve a hazug ember mint a sánta kutya, rászántam pár percet, mert veled ellentétben engem érdekel a valóság és "érdekes" módon csupa olyan NEM idei studyt leltem, hogy a maszk bizony hatásos :)
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5153448/
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3591312/
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4699551/
és 1 összefoglaló
www.healthline.com/health/cold-flu/mask#guidelines

na rajtad a sor kis füllentős, cáfoltam könnyen a hazugságod :) :)

Ui. egyébként ritka nagy pofátlanságra vall, hogy hazudsz egy öblöset és az összes bizonyítékod erre az, hogy kijelented bizonyisten igy van az elmúlt 50 évben és felszólitod a másikat, találjon ő bizonyítékot a hihetetlen mesédre ha nem hiszi.
elég unszimpatikus és bunkó "vitastilus", de hát a virustagadók alapból ilyenek a neten és az életben, igy nem lepett meg.

Persze joggal biztál abban a másik is olyan ostoba hülye mint te és járványtagadó társaid valamely elmeroggyant csoportotokban, ahol elég valami sarlatánnak elböffentenie magát, és a sok iskola mellé járt ostobenkó tátott szájjal bólogatva elhiszi ellenőrzés meg kétség nélkül :)

Irbisz 2020.12.05. 21:10:23

@Eyject:
tovább olvasgatva csupa olyan tanulmányt leltem 2020 előttről, hogy a maszk hatásos :) :)
(persze biztos akad a párezer cikkből olyan is h. hatástalan, de az a kivétel lesz), szóval ez az állításod:
"Hasonlóképp ha az ember kiváncsi a maszk vagy a kézfertőtlenités hatékonyságára, olvassa el az előző 50 év! szakirodalmát a hasztalanságával kapcsolatban. Csak óvatosan az összes olyan tanulmánnyal ami az ellenkezőjét bizonyitja és furcsa módon mind 2020-as kiadás!"
orbitális hazugság és könnyen tökéletesen cáfolható, nesze pár további példa további linkekkel:
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22188875/
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24229526/
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20497389/

szóval nem tudom ki hazudta be neked ezt, de bizonyítottan úgy átvert mint szart a palánkon.
Remélem az élet más terén nem vagy ilyen hiszékeny és könnyen átverhetó fickó, mert akkor szélhámosok és csalók ideális és örök balekja leszel ...
süti beállítások módosítása