Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

TOP 10 nem pénzbeli motiváció

2024. május 31. - Bakai Zsóka

 

top_10_nem_penzbeli_motivacio_-bakai_zsoka-920_x_1080_px.jpg

A Hays Salary Guide 2024-ben is felmérte a fehérgalléros munkaerőpiaci trendeket.Munkavállalói és munkaadói oldalról egyaránt, több mint 2600 résztvevővel készült felméréséből kiderül melyek azok a nem pénzbeli juttatások, amelyek hatékonyan növelik a munkavállalói lojalitást. Ti is ezeket az eszközöket használjátok?

Egy olyan szervezeti kultúra ápolásával, amely ezekre a nem pénzbeli motivációkra épül, a vállalatok rugalmasabb és sokkal elkötelezettebb munkaerőre támaszkodhatnak.

  1. Rugalmas munkarend, munkavégzés otthonról

A legfontosabb szempont a munkavállalók számára. 55%-uk tette az első helyre, szerencsés módon a vállalkozások is felfigyeltek erre az igényre, így a nyújtott standard juttatások között az első helyen szerepel.

  1. Megfelelő munkakörnyezet és munkaeszközök és igényekhez igazodó juttatási csomagok

A személyre szabható cafeteria elemek mellett a munkaeszközök magáncélra való használata is előkelő helyen szerepel, legyen az autó, mobiltelefon, laptop vagy más eszköz.

  1. Egészség megőrzését célzó komplex programok

Ezen a területen van hova fejlődni a legtöbb munkaadó számára, hiszen majdnem kétszer akkora igény mutatkozik munkavállalói oldalról ilyen komplex programokra, mint amennyi helyen jelenleg elérhető.

  1. Munka és magánélet egyensúlya (work life balance)
  2. Szakmai fejlődés és előrelépés, kihívást jelentő feladatok
  3. Munkahely stabilitása
  4. Bevonó szervezet – nyílt, kétirányú kommunikáció
  5. Élenjáró, innovatív vállalat és elismert munkáltatói márka
  6. Az értékközpontú kultúra ápolása
  7. Sokszínűség és befogadás

Ez a lista jól megmutatja az idei trendeket. Felvetődik azonban a  kérdés: fentiek ismerete által közelebb kerültél a szervezetedben, vállalkozásodban   a kollégák egyéni motivációs nyomógombjához?

Nyilvánvaló, a legjobbat szeretnéd, olyan munkahelyet akarsz teremteni, ahol az kollégák jól érzik magukat, maximális hatékonysággal, elkötelezetten dolgoznak.  Fontos számodra csapatod energiája, kreativitása, testi- lelki egészsége, annak érdekében, hogy maximalizáld az elérhető eredményeket és megtapasztald  a csapatod VALÓDI erejét.

Hogyan, milyen eszközökkel  valósítotod meg? A legkézenfekvőbb megoldást választod és megkérdezed? Azonban ha ismered a Johari ablakot, akkor azt is tudod, hogy vannak olyan területek, amelyek még önmagunk számára is ismeretlen, vak területek és a legjobb szándék mellett sem felfedezhetők, így pedig a számszerűsítésük és mérésük is lehetetlen.

Szeretnéd  megismerni a céged emberi erőforrásának aktuális állapotát és akár 20%-os profit növekedést elérni ?   Van egy egyszerű, gyors, személyre szabott megoldási javaslatokat is adó eszköz.

A  MOTIVÁCIÓS TÉRKÉPEZÉS- egy praktikus,módszer, ami az adott pillanatban mutatja meg konkrétan, mérhető számokkal kifejezve a motiváltság mértékét, megmutatja annak jelenlegi intenzitását és kielégítettségi szintjét (százalékos értékben).

Hiszen az emberek mindig motiváltak.A legfontosabb kérdés az, hogy MI és MENNYIRE MOTIVÁLJA őket?!

„Az egészséges vállalati kultúra olyan normák és viselkedési formák összessége, amelyek támogatják a magas teljesítményt, és támogatják a csapatot a végső siker felé vezető úton. „ – Beth Ramsay

Fedezd fel és aknázd ki most a vállalatban már jelen lévő, mégis ezidáig rejtett tartalékokat!

Vedd kezedbe az irányítást és kísérletezés helyett ismerd meg kollégáid a motivátoraik tükrében és támogasd őket személyre szabottan!

Bakai Zsóka- Salescoach és Motivációs Térkép Szakértő

+36209287405

https://bakaizsoka.hu/exkluziv-ajanlat/

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr3618414619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása