Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

5+1 kék ismérv - ilyen a flegmatikus elemző!

Számok, adatok, tények, táblázatok, grafikonok!

2017. március 16. - Bakai Zsóka

 

szamok_adatok_tenyek_blogkep.jpg

A kolerikus, dinamikus piros, majd a nagy dumás szangvinikus sárga, és a kiegyensúlyozott melankolikus zöld személyiségtípusok után lássuk  milyen is az a bizonyos hűvös, flegmatikus kék!

Egyszerűen és röviden: a kék, flegmatikus a számok, adatok, tények, embere, aki az életét előre jól megtervezetten, kiszámíthatóan éli, imádja a grafikonokat, táblázatokat. A szabályok embere ő!

1. Nyugodt és békeszerető ember a flegmatikus személyiség. Ha a jó sorsod összehoz egy kék, szoktam mondani excel táblában gondolkodó műszaki emberrel, légy rövid, tényszerű, és nagyon ügyelj a pontos fogalmazásra. Minden szónak jelentősége van a vele való kommunikációban, személyes tapasztalatból tudom!

2. A környezetből érkező hatásokra lassan reagál. Általában nehezen lehet kihozni a sodrából, nincsenek indulatkitörései, mindig megőrzi a belső egyensúlyát, ami azért néha érzéketlenségnek is tűnhet! Ő a nyugodt megfigyelő, elsőre rendkívül egykedvű ember benyomását is kelti.

3. A kezdeményezés, az aktivitás távol áll tőle, inkább szemlélődik, megfigyel. Passzivitása, kényelemszeretete még lustaságig is fokozódhat. Számára ugyanis a legfontosabb, hogy mindig a legkisebb ellenállás felé mozduljon el, ahová a legkevesebb energia befektetése szükséges. Munkahelyi környezetben remekül egészíti ki, tökéletes párja a kolerikus, versengő piros, domináns vezetőnek. Kiváló elemzéseket, összehasonlításokat készít, megbízható, pontos munkatárs. A számok embere: számviteli, gazdasági osztályon minden fillérnek, eurocentnek pontosan a helyén kell lennie!

4. Viselkedése merev, nem kedveli a változást maga körül. Befelé forduló típus, nem jellemző a nagy baráti társaság körülötte. Ugyanakkor nyugodt, kiegyensúlyozott személyiség, aki a konfliktusokat kerüli, arra törekszik, hogy harmónia és béke legyen a környezetében. Magánéletben túl sok izgalomra, lelkesedésre, változatosságra nem számíthatunk, viszont ha biztonságra és kiszámíthatósára vágyunk, akkor bizony keressük magunk mellé  ezt a karaktert.  

5. Távol áll tőle a lelkesedés és a szenvedély, nem ragadják el sem a pozitív, sem a negatív érzelmei, nem véletlenül nevezik flegmatikusnak. Fanyar humorú és néha ironikus, közönyösség, érzéketlenség  is jellemezheti. Nem beszél sokat, és nem is nagyon érdekli őt a másik ember. Személyes dolgokról ne nagyon kérdezzük őt egy üzleti megbeszélésen, és mi magunk is tartózkodjunk a magánéleti sztorizástól!

+ 1 Kapcsolataiban legtöbbször nem kezdeményez, vagyis őt bizony el lehet/kell csábítani! És bizony az is igaz, hogy általában nem ő szakítja meg azt. Jól viseli a magányt, és kedvenc tevékenységeivel is végtelen időt tud eltölteni. Nagyon jó társat találunk a kék, flegmatikus személyiségben, nyugodtan rábízhatjuk magunkat, pénzügyeinket különösen! Persze ehhez jó, ha tisztázzuk magunkban, hogy mit várunk el tőle a párkapcsolatban. Szenvedély, lelkesedés, meglepetés, ezek bizony nem az erősségei! 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr6112332873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása