Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

TIPPEK - HOGYAN LESZNEK A KULCSEMBEREK LOJÁLISAK

2024. július 01. - Bakai Zsóka

lojalitas_novelese-bakai_zsoka-920_x_1080_px.jpg

Az elmúlt héten a munkatársak típusairól volt szó és ígértem, hogy motivációs tippeket is hozok arra, hogyan lehet  szervezet iránti elkötelezettséget növelni.

Ha lemaradtál volna a korábbi cikkeről el tudod olvasni ITT.

Ezek a típusok leginkább gyűjtő kategóriák,  iránytűként értelmezendők!  A kollégák jelenlegi munkában tanúsított mentális állapotát legjobban a személyes motivációs profiljuk egyedi adatai alapján lehet pontosan meghatározni! Pontos képet szeretnél kapni az  emberek aktuális preferenciáiról, vagyis arról, mire a fókuszálnak, mi okoz elégedettséget a munkavégzésben?

1.) Az eredményes.

Teljesítmény fókusz jellemzi. Szeret a jelenben lenni – kontrollálni, gazdagságot teremteni, vagy uralni a környezetét. Vezetőknél gyakori motivációk. A célok, a problémák, a munka kihívásai – amit végez-, az foglalkoztatja a leginkább, és ez is hozza ki belőle a legjobbat. Adj neki újabb és újabb elérhető célokat, megoldandó problémákat és jutalmazd meg ha eléri! Ismerd el a munkáját!

2.) A kapcsolati fókuszú:

Ők alapvetően motivációt -elsősorban- a munkahelyi kapcsolatokból szereznek, a lendületük és energiájuk a kapcsolatok mélységéből és intenzitásából fakad. Nagy valószínűséggel számukra a csapatmunka a preferált munkamódszer: biztonságot, összetartozást és elismerést ad, mely érzések  ennek a típusnak elengedhetetlenek . Jelmondat: előre a csapatért! Így ezeket az érzéseket és tapasztalatokat kell bennük erősíteni!

Egy kellemes csapatépítő, vagy egy feladat, ahol másokkal együtt dolgozhat megfelelő motiváció lehet, ha épp csökken a lendülete.

3.) A fejlődés generátora:

Náluk  a motiváció elsősorban abból jön, hogy a saját magukban rejlő teljes potenciált megvalósíthassa és önmagát kiteljesíthesse. Ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, rendszerint szükség van szabadságra és magasabb rendű célra. Ő jobban szeret a jövőben élni.

A mikromenedzselést ne rajta alkalmazd! Adj neki teret és felhatalmazást a változtatási javaslatok megtételére és a növekedésre, esetleg kínálj fel neki rugalmas, célhoz és eredményhez kötött munkaidőt. Hálás lesz érte!

A fenti javaslatok hatékonyságához nagyban hozzájárul az is, hogy milyen motivációs szinten van jelenleg a kolléga. Nem mindegy, hogy már túl van mindenen és egy hajszálon múlik, hogy nem keres új munkahelyet, vagy alapvetően boldog és jól motivált a jelenlegi szerepében.

Sajnos a jelenlegi motivációs szint nem mindig látszik. Szervezeti szinten a  fluktuációs mutató jelzi, amiből következtetni lehet, egyénileg pedig a személyes megbeszélések (one on one) alkalmával derül ki, hogyan is érzi magát az ember az aktuális pozícióban.

Ha szeretnéd felmérni, hogy mi, hogyan és számszerűen mennyire motiválja a kulcsembereid, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

Segíthetek abban, hogy a legjobb munkatársaid hosszútávon lojálisak legyenek hozzád és megspórolhatok pénzt és időt, amitől még sikeresebb lehet a céged!

Bakai Zsóka- Humán Erőforrás Karbantartó és Motivációs Térkép Szakértő

www.bakaizsoka.hu

+36209287405

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr118435561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása