Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

Elegancia és harmónia

Két megállónyi időutazás

2018. szeptember 21. - Bakai Zsóka

grandparents-3436463_1920.jpg

Néni és bácsi nehézkesen, lassan tornázzák fel magukat és egymást, na meg a nagy bőrőndöt a villamosra.

Egymáshoz tartoznak, ők ketten és a bőrönd. 

Egy pillantás alatt átérződik a környezetre harmóniájuk és egyben izgatottságuk is!

Izgulnak, mert utaznak, menetrendhez igazodnak, el kell érjék az induló vonatot, autóbuszt, repülőt - nem tudni melyik felé tartanak éppen a villamoson. Nem ülnek le, köszönik szépen, csak két megállót mennek - mondják az ülőhelyet felajánló két fiatal lánynak.

Állnak, figyelnek, kapaszkodnak. Napszemüvegem takarásában én is figyelek! (Hálás darab, nagyon jó szolgálatot tesz megfigyelő énemnek!)

Nézem őket! Elegánsak, jó rájuk nézni! 

Késő nyári öltözékük teljes harmóniában, pestiesen szólva tökéletesen összeöltöztek egymással.

Nem csak az öltözködésük  sugároz összhangot. Megjelenésükkel a zsúfolt villamosra felkerült még valami, amit nevezhetünk megbékélésnek, kiegyensúlyozottságnak, egyetértésnek, egy letűnt kor fuvallata érint meg engem.

A bácsin -  pardon nevezzem inkább úriembernek - gondosan vasalt, makulátlan tiszta, világos öltöny. A zokni színe a cipőhöz igazodik, ing és nyakkendő stílusban, színben is egymáshoz illeszkedik!

A hölgy fehér nadrágban, hozzá illő apró mintás blúzban és könnyű fehér kiskabátban. A lábán fehér szandál, (pamutzokni helyett) úrinőhöz illően testszìnű harisnyával. (Mert ugye, úrinő negyven fokban sem vesz fel csupasz lábra cipőt, szandált!) Kapaszkodik, kivillan szolíd, ám mégis mutatós nyaklánca, keze ápolt, ujjain alig észrevehető, szép gyűrűk, és a csuklóján ízléses, apró gyöngyökből fűzött karkötő. Azt ugye már mondanom sem kell, hogy a szolíd smink és a retikül tökéletesen passzol a hölgy korához, az egész öltözék méltó kiegészítője.

Ketten együtt legalább százötven évesek lehetnek.

Mosoly és kedves köszönöm a jutalma az őket a villamosról lesegítő fiatal hölgynek.

Valamit tudnak ők, amit felvillantottak  nekünk, a villamos utasainak!

Két megállónyi időutazás volt ez nekem az elegancia, harmónia világába. 

Kár, hogy magukkal vitték.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr3714252589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása