Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

2024 - Maximális motiváció szervezeti szinten

2024. február 23. - Bakai Zsóka

2024-_szervezeti_motivacio-bakai_zsoka-920_x_1080_px_final_1.jpg

Nem tudom, hogy Te HR vezetőként hogy vagy vele, de én szeretném 20%-kal növelni a munkabírásomat, hatástöbbszörözni az eredményeimet. 

 

Annak pedig kifejezetten örülnék cégvezetőként, ha a cégem teljesítménye nőne meg 20%-al. A legjobb, hogy van egy egyszerű megoldás, ami nem igényel rengeteg befektetett időt részedről! Felhasználhatod az idei évi keretet, hogy 2024-ben élvezd az eredményeket. 

 

Tudom, hogy multifunkcionális vezetőként a karácsonyi party szervezése közben már a jövő éven jár az eszed!

 

A cég teljesítményét a cégen belüli csapat együttműködése határozza meg. Minél nagyobb az összetartás, minél összecsiszoltabbak az egyéni és csoportos célok és eredmények, minél szorosabb a kapcsolat a vezetőség és a dolgozók között, annál nagyobb sikert lehet elérni. Egyedül nem megy! Ezért olyan népszerűek a csapatmunkával és a részek egésszé kovácsolásával  foglalkozó szakirodalmak és hanganyagok! Biztos vagyok benne, hogy Te is foglakoztál már DISC-el, MBTI -vel, vagy tesztelted a csapat tagjait valamilyen egyéb szerep felmérő teszttel és ismerős számodra Tuckman, Woodcock, Belbin vagy Bass és Ryterband neve.

 

A jelenlegi csoportdinamikai pillanatkép készítésének egyik hatékony eszköze a teljesítményértékelés, amit felkészült vezetőként -valószínűleg már elkezdtél szervezni 2024 elejére! 

 

Azt mind tudjuk, hogy a jó teljesítményértékelési rendszer: transzparens, objektív, érthető, felkészült, következetes. De nem csupán ennyi, hanem egy lehetőség a fejlődésre. Hiszen minden folyamat alapvető kiindulási pontja a jelen helyzet megértése és elfogadása, majd a cselekvési terv elkészítése ez alapján. 

 

Igen, de milyen kereted és  lehetőségeid vannak a fejlesztésre? Hogyan tudsz feloldani egy bizalmi viszony hiányt az ügyvezető és egy pénzügyi részlegvezető között?

 

  • Kommunikációs tréningen vesznek részt a csapattagok? 
  • Mediátorként működsz közre?
  • Konfliktuskezelő tréningre irányítod a résztvevőket, vagy egy kézikönyvet/eljárás rendet készítesz ilyen esetre? 

 

Van egy olyan eszköz, amely alapvető fontosságú elemet segít feltárni bármilyen munkahelyi kapcsolatban, ez pedig a motiváció!

 

A motivációs térkép elemzés ebben is segít! 

 

-Munkatárs megtartó eszköz

-Személyre szabottan növeli a munkavégzés hatékonyságát

-Fejleszti a munkakultúrát, csapatmunkát

-Felfedi a motiváció alapját, utat mutat a teljesítmény növelésére

-Csökkenti a stresszt, emeli a jól-létet (igen, a Tiédet is! )

-Erősíti az önbizalmat, acélozza az önismeretet



A feleket a saját motivációik mentén segítve közelebb egymáshoz nő mindkét fél elégedettsége és egymás motivációt megértve az együttműködési hajlandósága is, ami később a bizalmi szint növekedését is magával hozza. 

 

Cselekedj most és készülj fel arra a kérdésre, amit 2024-ben sokszor fogsz hallani: “Hogyan csináltad? “

A következő szakmai blogbejegyzésemben elárulom azt a képletet, ami megmutatja, hogyan fog alakulni egy sikeres cég eredménye és milyen tényezők játszanak szerepet benne! 

 

Szeretettel, 

Zsóka

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr1818336827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása