Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

TOP 3 HR trend 2024-ben

2024. március 13. - Bakai Zsóka

hr_trendek_2024-bakai_zsoka-920_x_1080_px_1.jpg

Röviden összefoglalva: mindent meg kell tenni az emberekért - új módszereket, módszertanokat szükséges alkalmazni a munkavállalói elégedettségért!

Ezek a trendek jellemzik 2024-et a HR területén:

  1. Munkavállalói bizalom
  2. Mesterséges intelligencia a HR-ben
  3. Béren kívüli kompenzációk

A bizalom és lojalitás kapcsolatáról nem szükséges bővebben beszélni. A Mesterséges Intelligencia témában pedig javaslom a Billingo a témában készült kutatását elolvasni. Nagyon érdekes eredményeket hozott, 1000 magyar vállalkozót kérdeztek meg a témában. A kutatásból végső soron kiderül, hogy az MI inkább barát, mintsem ellenség. Sokkal inkább érdemes képezni magunkat a témában és meglátni benne a lehetőséget, mint félni tőle!

A legérdekesebb azonban a béren kívüli kompenzációk kérdésköre, hiszen a jelen gazdasági helyzetben  potenciális munkaerő megtartó eszközzé válik a 2024-es év folyamán. A kérdés tehát az, mégis hogyan lehetséges többet adni és maximális hasznossággal elkölteni az erre szánt keretet?

Te mire költöd? Negyedévente csapatépítő hétvégére egy luxusszállodában? Céges tréningre időgazdálkodás témában? Vagy anyagi támogatást kapnak a vezetők a nyelvtanuláshoz? Mind kiváló megoldás! Ezekkel azonban mindösszesen egyetlen problémát oldasz meg, azt is átmenetileg, nem lesz tartós az eredmény!

Biztosan felmerült már benned is: “Hogyan lehet maximalizálni az eredményeket?”.

Tudok egy olyan megoldást javasolni, ahol:

  • az embert közvetlenül az elégedettségében és személyes fejlődésében támogatod, ez pedig kihat a munkahelyi teljesítményére és a motivációs szintjét is emeli
  • kapsz egy térképet az adott munkavállalóhoz, ami számszerűen mutatja meg mennyire elégedett jelenleg
  • megismered pontosan hogyan tudod személyre szabottan támogatni a kollégákat!

Összességében pedig az egyéni elégedett munkavállalókból összeáll egy motivált, lelkes, együttműködő csapat!

Több, mint 10 éve már, hogy cégek vezetőivel dolgozom fejlesztő szakemberként. Mindannyian céltudatos, ambiciózus vállalkozók, szakmájuk kiváló szakértői, akik folyamatos keresik a megoldásokat, módszerek arra a kérdésre: hogyan lehetnék jobb vezető!

Dolgozzunk együtt és fedezd fel a szervezetben rejlő rejtett tartalékokat!

Szeretettel, 

Zsóka

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr2618353159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása