Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

Fókuszban: a vezető

2024. március 22. - Bakai Zsóka

fokuszban_a_vezeto_bakai_zsoka-920_x_1080_px.jpg

A HR portál kutatása szerint 2024-ben a megkérdezett HR szakemberek 69,5% számára prioritás a munkatársak megtartása. Na, de mi van a vezetőkkel? Velük ki, és milyen módon törődik?

A vezetők megtartása több, mint a cég számára dedikált coach alkalmazása, vagy egy fejlesztő képzés. Számomra mindig is szimpatikus volt a teljes spektrumú, valóban komplex megoldás. Így igen, nyilván foglalkozzunk a vezetők belső világával is - lehetőleg mérhetően- és járuljunk hozzá minden eszközzel, hogy jobbak lehessenek.

“A ma erős vezetőinek legnagyobb titka, ha úgy tetszik versenyelőnye abban van, hogy rend van a belső világában.”

Ugyanakkor a külső körülményeket is érdemes górcső alá venni:

  • Milyen jelenleg vezetőnek lenni a szervezetedben?
  • Mely elvárásoknak kell a vezetőnek naponta megfelelni?
  • Milyen erőforrásai vannak a vezetőnek (idő, pénz, egyéb forrás), amelynek segítségével meg tudja valósítani a vele szemben támasztott célokat?
  • Minden támogatást megkapnak, amire szükségük van?

Miért olyan fontos feltenni ezeket a kérdéseket?  És mivel tudjuk valóban hatékonyan támogatni a vezetőket?

Mert egy másik kutatás szerint MINDEN MÁSODIK magyar vezető aktívan nézelődik új lehetőségek iránt. A frusztráció őket  még jobban érinti, hiszen az ő vállukat nyomja a kitűzött célszámok mellett a csapatuk hatékonyságának felelőssége.

Ismerjük meg egymást!

 

Ha pedig szeretnéd megtudni, hogyan lehet MÉRHETŐ módon támogatni a mindenkori vezetést, akkor olvasd el a következő cikkem is.  A számok soha nem hazudnak!

Szeretettel,

Zsóka

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr4018353187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása