Apró lépések önmagam építéséhez

ZsóKavicsok

ZsóKavicsok

Mérhető motiváció

2024. március 25. - Bakai Zsóka

 

merheto_motivacio-_bakai_zsoka-920_x_1080_px.jpg

Korábban már többször írtam a 2024-es HR trendekről, ebből az egyik, -ha nem a legfontosabb- a jó munkaerő megtartása.  Amennyire jelentős, annyira nehezen mérhető, hiszen objektív okokon túl szubjektív szempontok is közrejátszanak. Apróságok is, amire nem is gondolnál. Milyen jó lenne belelátni a kollégák fejébe! …

Van rá mód! Tudtad, hogy a Motivációs Térképezés egyik része a Személyes Motivációs Audit? Azt fejezi ki egzakt módon, számszerűen, hogy a kitöltő TOP3  motivátora a  jelenlegi szakmai tevékenysége során mennyire kielégített! Vagyis: helyén van-e az illető?

Hiszem, hogy erre nagy szükség van ma a szervezetben!

Nem kell gondolatot olvasnod, nem kell a testbeszédet figyelned és feltárni  a látens okokat is. Lehet még a kolléga számára is rejtett faktorok ezek,  és a legnagyobb együttműködési hajlandóság esetén is az marad.

A személyes motivációs audit egyszerűen megmutatja azt a százalékos értéket, mennyire elégedett most a munkavállaló! Lehet, hogy ez alapján azonnal cselekedni kell, de az is, hogy éppen csak egy kis támogatásra van szükség, hogy tökéletesen elégedett legyen. Tudtad, hogy egy 57%-os érték például azt mutatja, hogy jelenleg csökkenő motiváció van jelen és ha nem teszünk jelentős lépéseket, akkor demotivált lehet hamarosan a munkatársunk. Ha ezt a tesztet a szervezetben mindenki kitölti, akkor lesz egy személyre szóló sürgősségi listád is és akár újra tudod priorizálni az éves tervet!

A legjobb az egészben, hogy a Motivációs térkép elemzés ezenkívül több egyedi jellemvonást is tartalmaz, valamit fejlődési lehetőséget is ad, így a kolléga számára is  érdekes és izgalmas kihívás a kitöltése.

Te pedig- HR szakemberként- kapsz egy üzletileg releváns számot.  Ez pedig kiemelten támogatja a munkaerő megtartás hatékonyságát!

Vagyis:

  • támogatod az önismeretben a munkavállalót, ezzel már növelted a lojalitási szintet és bizalmat
  • kapsz egy pontos számértéket, ami üzletileg releváns a vezetőség számára
  • növekszik a részleged megbecsültsége , hatékony munkavállalónak magasabb a jövedelemtermelő képessége
  • lehetőségünk van egyéni fejlesztésre és cselekvési terv összeállítására, végrehajtására és a későbbiekben az utánkövetésre

+ez a Te munkaidődet nem növeli meg, mert egy szakértő bevonásával zajlik a folyamat, mégis a céged profitál belőle!

Már meggyőzött a módszer? Akkor itt találod a részleteket: https://bakaizsoka.hu/szolgaltatasaim/motivacios-terkep-elemzes/

Találkozzunk az online térben -  költséghatékonyan!

A 12 éves JUBILEUMI akcióm neked szól, kötelezettségmentes élmény coaching beszélgetésre invitállak!.

Töltsd velem az önfejlesztésre szánt aranyórád!

Szeretettel,

Zsóka

A bejegyzés trackback címe:

https://zsokavicsok.blog.hu/api/trackback/id/tr3018353193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása